top of page

Kahe kuuga 2000 uut sõna? Ühe kuuga 999 sõna? Teeme ära!

Jah, selline mõte tuli mulle pähe just juulikuu alguses, mil olen küll endiselt suvisel puhkepausil, kuid ausalt öeldes tiksub meeltes mõte taas keeleõppe poole liikumisest.

Jõin kohvi ja mõlgutasin mõtteid, et peaks enda keelesähvikud (loe: paberilehekesed, kuhu kirjutatud uued sõnad) välja võtma ja iga päeva alguses (jah, just alguses, sest päev alaku prioriteediga !) 33 sõna pähe õppima.

Kalkuleerides teeb siis 30x33...999. Ilus number! (Ja mulle millegipärast nii meeldib numbrite maagilisus).

Tegelikult pole sellises õppimises mitte midagi keerulist. Lihtsalt tuleb otsustada ja alustada. Muidugi peaks vahepeal õpitud sõnu siis ka kordama. Mäletad - 3,7,14,21...just sellise päevade arvu intervalliga võiksid korrata. 21 päeva järel peaks õpitu salvestuma pikaajalisse mällu. (Loe varasemaid blogijutte, kui soovid rohkemat mälu toimimisest teada).

Niisiis, pole veel hilja alustada. Tee suvi "tootlikuks" ja ühine ka!

Mida rikkalikum on keel, seda paremini räägid!

KEEL KOOSNEB SÕNADEST!

Vahvat suve!

Siivi

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page