top of page

Keeleõpe koroona ajal - võimalus luua kaunim päev!

Tere, armas keeleõppija!

Koroona teema on ülimalt aktuaalne ning teinud praegu meie kõikide igapäevaelus vägagi suured korrektiivid. Minu soe soovitus on aga meelde tuletada, et just praegu võiksid ja peaksid intensiivistama enda keeleõpet.

Põhjus on lihtne. Keele õppimine, sealhulgas sõnade pähe õppimine, on ajule just paras ülesanne, mis viib automaatselt ja tähelepandamatult sinu (mure)mõtted eemale. Saad hoopis enda arengusse panustada, negatiivsusest eemal olla ja oma ellu rõõmu tuua.

Iga minut, mille jooksul võib tulla pähe taas ikka seesama koroona teema, siis haara taskust või laualt sõnade sähvikud (n.o sõnaseletustega paberikesed, vt eelmiseid blogijutte), ning kasuta aega õppimiseks.

Jälgi hoolega peas tiirlevaid uitmõtteid. Kas need on positiivsed või hoopis negatiivsusele kalduvad? Kui sa ei suuda mõtete virvarris end leida, käsi endal teadlikult õppimismaterjalid või -vahendid välja võtta ning hoia end imelises keele õppimise keskkonnas niikaua, kui tunned, et oled endaga ja oma eesmärkidega taas kontakti leidnud.

Minul endal on nn koroona periood ehk siis viimased kolm nädalat möödunud ülimalt aktiivselt keele õppimise valdkonnas. Kui enda tööülesanded tehtud, siis panustan rõõmuga aega iseenda arengusse ning lisaboonusena olen märkamatult suundunud koroona-infost väljapoole. Ikka iseenda, kevade, perekonna ning muude oluliste väärtuste juurde.

Ja otse loomulikult - kui magama lähed, siis enne magamaminekut võid ära jätta "ärevate uudistega" kursisoleku. Et uni oleks kosutav ja mõnus. Vali selle asemel hoopis hea raamat (ja miks mitte hoopis võõrkeelne!), või pereliikmega jutuajamine.

Igasuguse muutusega tuleb võimalikult kiiresti kohanduda. Isegi kui see muutus tundub olevat liialt järsku tulnud meie ellu.

Ole hakkaja, juhi end ja ole rõõmus! Õnneks on saabunud imeline kevad, mis meie hinge samuti palju rõõmu toob!

Ikka keeleõppega koroonale vastu!

Siivi

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page