top of page

KUIDAS ÕPPIDA KEELI kiiresti, hõlpsalt, odavalt, mõnusalt ja iseseisvalt

See raamat on mind keeleõppel elus väga palju aidanud (vt pealkirja, autor Barry Farber). Kunagi, kui olin teinud otsuse, et 5 aasta jooksul õpin ära 3 uut keelt, alustasingi ma esmalt selle raamatu lappamist - kui mitte öelda, et hoopiski põhjalikku läbitöötamist. Kuna olin sellise kingituse teinud just oma sõbrannale Merkale, ja see raamat tundus nii väärtuslik olevat, otsustasin ennastki samamoodi premeerida.

Autor annab lihtsaid ja äraproovitud juhiseid, kuidas me keelt tõhusamalt õppida saaksime. Lisaks on toodud välja ka iseenda aja efektiivse kasutamise strateegiaid keeleõppel - neid hetki nimetab ta "varjatud hetkedeks". Me kipume tajuma vaid seda, kui vähe aega jääb meil õppimiseks, selle asemel, et teadvustada igapäevaselt tekkivaid vabasid hetki, mida kokku liites saame juba olulise ajalisa õpitava keele arenguks.

Selle kohta ütleb autor:" Me kõik "loksutame maha" iga päev piisavalt minuteid, et õppida täiesti uus keel ühe aastaga!"

Kas pole innustav ja optimistlik? Nii jätkab Barry Faber oma raamatus keeleõppe nippide ja kogemuse jagamist, kirjeldades muuhulgas ka *Harry Lorayne´i imelist mälutehnikat, * lisaks veel "rünnakut mitmel rindel"- mis see veel on?-tekib ju küsimus; *sukeldumisest õpitava keele maailma (mis on - muide, nii lihtne ja nii oluline!); *kui palju vajame keeleõppel grammatikat; *kas ja kui oluline on "õigesti* rääkimine; * kuidas valida teadlikult uus õpitav keel (kui tunned, et oled keelehuviline ja käised on üles kääritud) jne jne...

Olen oma koolitustel "Kuidas õppida keeli" rakendanud käesoleva raamatu tarkusi ning vürtsitanud neid ka iseenda kogemustega. Aeg-ajalt on koolitustel jäänud kõrva selline lause: "Aga minul ei ole keelevaistu ja ma ei saagi sellepärast keelt selgeks".

Toetudes nii enda kui ka Barry Faberi keeleõppe meetoditele, tahaksin väita vastupidist. Barry F. purustab kindlameelselt selle müüdi, öeldes kokkuvõtlikult: VÕIMED ON VÄHEMOLULISED KUI INNUKUS". Seega - keele õppimisel tasub olla optimistlik ja pealehakkaja ning saada innustust teadmisest, et kõik on võimalik!

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page